FAQ

Hvert år plomberer vi i Lisensfri over 2.000 TVer. Det betyr at vi som selskap er i kontakt med nærmere 2.000 kunder, i 2.000 hjem og kontorer.


Det finnes kun en grunn til å plombere en TV – slippe kringkastingsavgiften, eller NRK-lisensen som den ofte kalles. Ved å modifisere en inngang i fjernsynet, kan ikke apparatet lenger motta ukrypterte NRK-signaler. Det vil si at dersom en ikke har annet lisenspliktig utstyr, f.eks en TV-dekoder, så er en blitt Lisensfri.

Hovedgrunnen til at våre kunder velger å få sine TVer plombert, er at de ikke lenger bruker tradisjonelle TV-løsninger. Noen ser ikke på TV i det hele tatt og lar TVen være en skjerm for PlayStation, mens andre bruker en av løsningene i den evig-voksende rekken av nye teknologier som bringer favorittprogrammet til skjermen.

Vi i Lisensfri har siden vår oppstart jobbet med å gjøre denne prosessen så enkel som mulig våre kunder og det er ikke uten grunn at vi er verdens største leverandør av TV-plombering.

Fristene for lisensterminene er 1. januar og 1. juli.

Gå til booking og sjekk din adresse for priser.

Vi leverer i de fleste store byer i det ganske land, sjekk på din adresse

Ja, vi plomberer TVen hjemme hos deg

Noen av våre avdelinger har verksted, du vil få opp info om verksteder i ditt område etter at du har tastet inn adresse

Når vi plomberer TVen, fjerner vi antenneuttaket, et uttak veldig få bruker for å motta TV-signaler. Om du i fremtiden ønsker å se på TV med analoge kanaler, kan du skaffe deg en hvilken som helst dekoder, eksempelvis fra Get eller Canal Digital. Dekoderne gir signal via HDMI, et uttak vi ikke rører. Du vil da få lisens igjen, i og med at dekoderen er lisenspliktig.

Ja, våre teknikere har kortterminaler.

Plomberingen tar rundt 15 minutter.

Ja, vi sender deg dokumentasjon på mail.

Vi åpner stadig nye avdelinger – følg med på nettsiden. Eller ta kontakt så vil vi prøve å finne en løsning.

Det vil tilkomme ny lisens på den nye TVen fra datoen du kjøper den, vi anbefaler å få plombert den så fort som mulig

Våre systemer tillater kun bookinger to uker frem i tid. Vi åpner stadig flere timer om det skulle bli fullt.

Ta kontakt med NRK.

Kontakt oss